TuninGarage
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TuninGarage

Otomobil Adına Herşey...
 
AnasayfaAnasayfa  PortalPortal  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Style'ALP
Admin
Admin
Style'ALP


Mesaj Sayısı : 69
Yaş : 29
Nerden : Neşter Street
Kayıt tarihi : 16/11/08

Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI Empty
MesajKonu: Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI   Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI Icon_minitimeC.tesi Ara. 13, 2008 1:36 pm

4.2 FSI ve 3.0 TDI ile Türkiye pazarına giren Audi Q7; ‘quattro’ ile özdeşleşen Audi’nin zirve yaptığı bir model. Artan petrol fiyatlarının da etkisiyle dizel motorlara olan ilginin artmasıyla Q7 3.0 TDI da daha fazla dikkat çekmeye başladı. Böylece 4.2 FSI’nın belki de tek kusuru olan yüksek yakıt tüketimi 3.0 TDI’nın dizel motoru ile bir nebze olsun unutulmuş oldu.

Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI Arabam231Q7-4

Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI Arabam231Q7-6

Bazen bir insan için güçlü olmanın yanı sıra bu gücü haykırmak da çok önemli hale geliyor. Çünkü herkesin bildiğini kendinizden saklamanızın bir anlamı yok. Fakat bu gücü insanlara nasıl anlatacaksınız. İşte işin kilit noktası da burası. Güç kontrol edildiği sürece bir anlam ifade eder. Kontrolsüz güç de diğer insanları korkutur. Gücü doğru yerde ve doğru zamanda kullanırsanız insanlar hem size inanır hem de saygı duyar. Bir süre sonra insanlar siz de var olan ve kendilerinin de zaten bildikleri güce görmek için can atmaya başlar. Çünkü siz yaptığınız doğru hamleler ile insanlara güçlü olduğunuzu ve bunu kontrollü olarak kullandığınızı göstermişsinizdir.


Otomobiller de insanlar gibi zaman zaman güçlerini gösterme isteği duyarlar. Fakat bu çoğu zaman spor otomobillerde şekil bulur ve birçok insanı da korkutur. Çünkü spor otomobiller güçlerinin sınırsızlığı ile kontrolsüzlüğü çağrıştırırlar. Dolayısıyla birçok otomobil sever ve özellikle de orta yaşı çoktan aşmış olanlar güçlü ama bir o kadar da kontrollü araçları severler. Böyle bir araç da uzun süredir yollarda, hangisi mi tabiî ki Audi Q7…


Geçen yıl bu tarihlerde 4.2 FSI ve 3.0 TDI ile Türkiye pazarına giren Audi Q7; ‘quattro’ ile özdeşleşen Audi’nin zirve yaptığı bir model olmuştu. Artan petrol fiyatlarının da etkisiyle dizel motorlara olan ilginin artmasıyla Q7 3.0 TDI da daha fazla dikkat çekmeye başladı. Böylece 4.2 FSI’nın belki de tek kusuru olan yüksek yakıt tüketimi 3.0 TDI’nın dizel motoru ile bir nebze olsun unutulmuş oldu. 236 HP güce sahip olan Q7 3.0 TDI, 500 Nm torku 1750 d/d gibi çok düşük devirlerde bile üretebilen bir performans makinesi. Dizel partikül filtresi ile son derece çevreci olan bu motor 100km’de 10,5 litre yakıt tüketerek Q7 yakıtı içiyor diye şikayet edenlere de anlamlı bir cevap veriyor. Özellikle gücün yola aktarımı konusunda benzinli motordan çok daha başarılı olan Q7 3.0 TDI, 6 silindirli dizel motorun başarısı sayesinde 2.5 tonluk devasa cüssesini rahatlıkla hareket ettirebiliyor. Ton başına yaklaşık olarak 200 Nm tork üreten motor başarılı tork/ağırlık oranıyla düşük devirlerde bile canlı bir performans sunuyor ve kesinlikle bir hantallık hissetmiyorsunuz. 9.1 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayan motor tiptronic şanzımanın ortaya çıkardığı performans kayıplarını fazlasıyla kapatıyor. Bu arada vitesi manuel kullanmak istediğinizde direksiyondaki kulakçıklar vasıtasıyla vites değiştirebiliyorsunuz. Direksiyona geçip gaza bastığınızda zaman zaman 2.5 tonluk bir aracın içerisinde olduğunuzu unutuyorsunuz. Gücün elinizde olduğu hissi hep beyninizin bir kenarında duruyor. İşte bu yüzden yolu boş bulduğunuzda bazen fark etmeden ibrenin azami hız olan 210 km/s’i bulduğunu görebilirsiniz.


Peki, bu kadar yüksek güçlü bir araç yolda ne yapıyor dersiniz? Herkesin aklına gelen soruya hemen cevap verelim; Q7 yüksek yapısına rağmen rahatınızı bozmamak için her türlü konforu sunuyor. Özellikle havalı süspansiyon sistemi sayesinde hem şehir de hem de arazide Q7’yi istediğiniz yükseklikte ayarlayabiliyorsunuz. Havalı süspansiyon sayesinde yerden yüksekliği 205 mm olan Q7, 240 mm’ye kadar yükseltilebiliyor. Koltuğa geçtiğinizde zaten ayrı bir dünyada olduğunuzu hemen anlıyorsunuz. Q7’deki MMI (Multi Medya Arayüzü), rahat bir yolculuk yapmak için her şeyi sunuyor. Electrocom iç ayna ve aynaki pusula gibi detaylar bile unutulmamış. En fazla ilgi çeken ve çok büyük kolaylık sağlayan detay ise geriye doğru gitmek istediğinizde ortaya çıkıyor. Vitesi R konuma aldığınız anda konsolun ortasında bulunan ekrana arkadaki görüş kamerası tarafından aktarılan görüntü sizi yönlendirerek geriye doğru yaptığınız manevralarda hatayı sıfıra indiriyor. Yine sollamalarda kör nokta sorununa son veren Side Asist ile yandan gelen bir araç olup olmadığını aynadaki ışığın yanıp sönmesiyle rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. Q7’nin iç mekânındaki kalite Audi’den beklendiği gibi mükemmel. Sürüş pozisyonu ve kullanım üst düzeyde. Görüş açıları bir SUV’dan beklenmeyecek kadar etkileyici. Panaromik can tavanı sayesinde oldukça ferah görünen Q7, ilave iki koltuk ile 7 kişiyi rahatlıkla seyahat ettirebiliyor. Fakat üçüncü sıra koltuklar fazla rahat değil. 3. sıra koltuklara ihtiyacınız olmadığı zaman kolayca katlayıp daha geniş bir bagaj kullanma alanına sahip olabiliyorsunuz. Q7’nin bagaj kapağı ise elektrikli, fakat hiçbir sesli uyarı olmadığı için alışana kadar sıkıntı çekebilir ve küçük kazalar atlatabilirsiniz!


Q7’nin yol tutuşuna diyecek bir laf bulamıyorum. Bu kadar büyük bir araç nasıl böyle bir sürüş keyfi verir diye sormadan edemiyor insan. Bunda sürekli dört çeker sistem ‘Quattro’ nun etkisi büyük. Çünkü klasik dört çeker sistemler diferansiyel kilidinin müdahalesi ile zaman zaman sürüş keyfini bozuyor. Ama Q7’de kullanılan ‘Quattro’ sistemi sayesinde böyle bir sıkıntı ile karşılaşmıyorsunuz. ‘Quattro’ sistemi normalde gücü 42/58 oranında ön ve tekerlere dağıtıyor. Herhangi dengesizlik olduğun da torsen kilit devreye giriyor ve iki aks arasındaki devir farkını önlüyor. Zaten ‘Quattro’nun başarısının asıl sebebi de 500 Nm torku dört tekerleğe dengeli bir biçimde dağıtmasından kaynaklanıyor. Yan rüzgârlardan da fazla etkilenmeyen Q7’nin arazi performansı havalı süspansiyon sayesinde beklenilenin biraz üzerine çıkabiliyor ama yine de Q7’nin bir arazi olmadığını hatırlatalım!


Q7’de güvenlik adına yok yok. Aktif güvenlik teknolojileri, ABS, EBD, ESP, çekiş kontrolü ASR ve elektronik diferansiyel kilidi EDL bunlardan bazıları. Q7’nin frenlemesi insanı hayrete düşürüyor. Böylesi iri cüsseli bir aracın 100–0 km frenlemesini 36 metrede tamamlaması gerçekten alkışlanacak bir başarı. Pasif güvenlikte de Audi felsefesinden ödün vermeyen Q7’de ön ve hava yastıklarının yanı sıra ön ve arkada oturan yolcular için büyük yan hava yastıkları var. Çarpışma anında yakıt kesme, hırsız alarmı, ön ve arka park sensörleri gibi birçok pasif güvenlik donanımı da Q7’nin güvenliğe verdiği önemi gösteriyor.


Audi Q7 dizel motoruyla hem makul yakıt tüketimi hem de yüksek tork vaat ediyor. Audi’nin ‘Quattro’ sitemini temsil edecek daha doğru bir araç olmazdı. Audi Q7 3.0 TDI hakkında söylenecek o kadar şey var ki… O yüzden satın alma imkânınız yoksa bile bir deneyin derim. Göreceksiniz herkesin size bakışı değişecek!

Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI Arabam231Q7-22

Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI Arabam231Q7-11

Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI Arabam231Q7-21

Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI Arabam231Q7-20

Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI Arabam231Q7-9

Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI Arabam231Q7-18

Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI Arabam231Q7-8

Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI Arabam231Q7-16
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://tuningarage.yetkin-forum.com
 
Audi’nin Efendisi Q7 3.0 TDI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TuninGarage :: oTo Genel :: oTo Test-
Buraya geçin: